Mamy wiosnę!
Pięknie jest!
Aż chce się bardziej wszystkiego!
A jak już są chęci, to czemu by nie upiec czegoś pysznego?!
Lubicie czekoladę? Dużą ilość czekolady?
Jeśli tak, to dobrze się składa, bo mam dla Was przepis na wyśmienite i niewiarygodnie proste ciasto czekoladowe z gruszkami.
Będziemy potrzebować:
2 duże gruszki (jeśli nie lubisz gruszek, mogą być jabłka)
cukier puder do posypania
Na ciasto:
175g miękkiego masła
175g cukru
160g mąki pszennej
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
Masło ucieramy z cukrem (ja używam miksera), po uzyskaniu gładkiej masy, dodajemy stopniowo jajka. Następnie dodajemy wszystkie sypkie składniki i dokładnie mieszamy. Gotową masę wykładamy na natłuszczoną formę. Na wierzchu układamy pokrojone gruszki i pieczemy w nagrzanym wcześniej do 180 stopni piekarniku przez ok. 40 min.
Smacznego!;)
A teraz uciekam korzystać z pogody.
Miłego popołudnia! 😉
13 Komentarze
Domowy Klimacik U Madzi
5 kwietnia 2016 at 16:39Wygląda pysznie!
Pastelowa Kropka
5 kwietnia 2016 at 17:31Ale apetycznie wygląda i te gruszki w środku 🙂 Słodkości, może się skuszę i sama zrobię w ten weekend 🙂
Pozdrawiam
Dominika
alicja
5 kwietnia 2016 at 18:28Uwielbiam takie szybkie przepisy, na pewno będę wypróbowywać w sobotę i już nie mogę się doczekać 🙂
Natalia K
5 kwietnia 2016 at 19:19Kochana, ale kusisz tym ciachem:) Wygląda przepysznie!
buziaki
Pani Komoda
5 kwietnia 2016 at 19:36Oj jak to wygląda 🙂
Jak tylko wrócę ze szkolenia zabawię się w cukiernika – bo przepis nie wygląda na trudny.
A przepis już sobie spisałam 🙂
Moja Manufaktura Smaku Lifestyle/Home
6 kwietnia 2016 at 05:59Pysznie. Uwielbiam tego typu ciasta. Zachęcam męża żeby upiekł w sobotę ?
Maria P Cleo
6 kwietnia 2016 at 06:26Wygląda bardzo apetycznie Kochana 🙂
jagna
6 kwietnia 2016 at 16:15Zrobiłam z córką. Jest przepyszne. Dziękuję za ten przepis. Wersja bezglutenowa smakuje wyśmienicie. Nawet tej samej formy do ciasta użyłam. Do wieczora zostaną okruszki…
Alicja
7 kwietnia 2016 at 01:38Wspaniale wygląda to i na pewno smaczne . Pozdrawiam :-).
Dorota na przedmieściach
7 kwietnia 2016 at 06:44mniam 🙂 zapisane będzie pieczone !!!
Paulina
7 kwietnia 2016 at 12:03Z jednego Twojego przepisu juz skorzystalam, wiec nie zawacham sie nad drugim:) Pozdrawiam
kuferpoli.blogspot.com
Anonimowy
8 kwietnia 2016 at 07:34A ja poproszę ilość składników podanych w gramach na szklanki bo nie mam wagi 🙂
Po niemiecku
14 kwietnia 2016 at 11:19Robiłam ostatnio czekoladowe z jabłkami. Też dobre. Polecam