Kuchnia

CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI

Mamy wiosnę!
Pięknie jest!
Aż chce się bardziej wszystkiego!
A jak już są chęci, to czemu by nie upiec czegoś pysznego?!
Lubicie czekoladę? Dużą ilość czekolady?
Jeśli tak, to dobrze się składa, bo mam dla Was przepis na wyśmienite i niewiarygodnie proste ciasto czekoladowe z gruszkami.

Będziemy potrzebować:
2 duże gruszki (jeśli nie lubisz gruszek, mogą być jabłka)
cukier puder do posypania

Na ciasto:
175g miękkiego masła
175g cukru
160g mąki pszennej
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao

Masło ucieramy z cukrem (ja używam miksera), po uzyskaniu gładkiej masy, dodajemy stopniowo jajka. Następnie dodajemy wszystkie sypkie składniki i dokładnie mieszamy. Gotową masę wykładamy na natłuszczoną formę. Na wierzchu układamy pokrojone gruszki i pieczemy w nagrzanym wcześniej do 180 stopni piekarniku przez ok. 40 min.

Smacznego!;)

A teraz uciekam korzystać z pogody.
Miłego popołudnia! 😉

M.

Mogą Ci się spodobać

13 Komentarze

  • Odpowiedz
    Domowy Klimacik U Madzi
    5 kwietnia 2016 at 16:39

    Wygląda pysznie!

  • Odpowiedz
    Pastelowa Kropka
    5 kwietnia 2016 at 17:31

    Ale apetycznie wygląda i te gruszki w środku 🙂 Słodkości, może się skuszę i sama zrobię w ten weekend 🙂
    Pozdrawiam
    Dominika

  • Odpowiedz
    alicja
    5 kwietnia 2016 at 18:28

    Uwielbiam takie szybkie przepisy, na pewno będę wypróbowywać w sobotę i już nie mogę się doczekać 🙂

  • Odpowiedz
    Natalia K
    5 kwietnia 2016 at 19:19

    Kochana, ale kusisz tym ciachem:) Wygląda przepysznie!
    buziaki

  • Odpowiedz
    Pani Komoda
    5 kwietnia 2016 at 19:36

    Oj jak to wygląda 🙂
    Jak tylko wrócę ze szkolenia zabawię się w cukiernika – bo przepis nie wygląda na trudny.
    A przepis już sobie spisałam 🙂

  • Odpowiedz
    Moja Manufaktura Smaku Lifestyle/Home
    6 kwietnia 2016 at 05:59

    Pysznie. Uwielbiam tego typu ciasta. Zachęcam męża żeby upiekł w sobotę 😉

  • Odpowiedz
    Maria P Cleo
    6 kwietnia 2016 at 06:26

    Wygląda bardzo apetycznie Kochana 🙂

  • Odpowiedz
    jagna
    6 kwietnia 2016 at 16:15

    Zrobiłam z córką. Jest przepyszne. Dziękuję za ten przepis. Wersja bezglutenowa smakuje wyśmienicie. Nawet tej samej formy do ciasta użyłam. Do wieczora zostaną okruszki…

  • Odpowiedz
    Alicja
    7 kwietnia 2016 at 01:38

    Wspaniale wygląda to i na pewno smaczne . Pozdrawiam :-).

  • Odpowiedz
    Dorota na przedmieściach
    7 kwietnia 2016 at 06:44

    mniam 🙂 zapisane będzie pieczone !!!

  • Odpowiedz
    Paulina
    7 kwietnia 2016 at 12:03

    Z jednego Twojego przepisu juz skorzystalam, wiec nie zawacham sie nad drugim:) Pozdrawiam
    kuferpoli.blogspot.com

  • Odpowiedz
    Anonimowy
    8 kwietnia 2016 at 07:34

    A ja poproszę ilość składników podanych w gramach na szklanki bo nie mam wagi 🙂

  • Odpowiedz
    Po niemiecku
    14 kwietnia 2016 at 11:19

    Robiłam ostatnio czekoladowe z jabłkami. Też dobre. Polecam

  • Pozostaw odpowiedź Maria P Cleo Anuluj